?????????????

Sinds kort heb ik er nog een rol bij. Naast mijn rol als dochter, collega, zus, (beste) vriendin en onberispelijke huisvrouw (in zijn dromen haha), ben ik nu ook voetbalmoeder. Mijn grootste kleine man zit sinds een paar weken op voetbal. Hij vond tennis leuk, maar aaaaal zijn vrienden zitten op voetbal. Hij heeft ons wel even moeten overtuigen: ‘Het gaat toch niet alleen om de outfit hè!?’ Hij treft het niet met ouders die niks met voetbal hebben.

Onlangs ging ik met vriendin Cé naar Madrid. Zoon was jaloers: ‘Ga je dan naar het stadion van Real Madrid mam?’ ‘Ik denk het niet schat’. Eenmaal in Madrid leek het mij een leuk idee om als verrassing een voetbalshirt van Real Madrid mee te nemen voor hem. Cé en ik hebben de hele stad afgestruind, maar helaas onvindbaar. Wel overal shirts van ‘Fly Emirates’. Waarop Cé nog zei ‘Goh, die hebben veel fans hier, ik wist niet eens dat de Emiraten een voetbalteam hadden’. Gelukkig was zoon ook blij met de koelkastmagneet van het stadion, die ik voor hem op de kop getikt heb.

Enfin, nu is hij dan toch lid van de plaatselijke voetbalvereniging. Dit ging overigens niet zonder slag of stoot. Volgens de KNVB was mijn zoon al lid van een andere voetbalvereniging dus moest hij daar eerst uitgeschreven worden. Er ontstond een flinke mailwisseling:
‘Als u echt blijft volhouden dat hij geen lid is van een andere vereniging….’       ‘Geloof me, ik zou het geweten hebben als hij al bij een voetbalvereniging zat’ Uiteindelijk bleek dat mijn zoon een naamgenoot heeft bij een andere club…met exact dezelfde geboortedatum. Toeval bestaat!

De eerste keer richting voetbalveld. Eerlijk gezegd had ik gemengde gevoelens, ik ken de verhalen. Ik zag helemaal voor me hoe ik tussen krijsende ouders langs de lijn zou staan. Maar het moet gezegd, tot nu toe is het een warm bad; voetbalvaders die thermoskannen koffie meenemen, moeders die spontaan aanbieden om heen en weer te rijden met een half elftal in de auto, trainers die aardig zijn. En dan kijk ik naar mijn kleine man die super enthousiast over het veld rent. Dan vergeet je bijna dat je je tenen niet meer voelt van de kou. Het enthousiasme van mijn voetbalfanaat beperkt zich niet tot het veld. Vorige week ging hij naar bed met zijn nieuwe voetbalkousen aan. Ook trof ik hem een keer slapend met zijn scheenbeschermers nog aan. Hij spaart nu voor keepershandschoenen…

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: