Go your own wayBij de eerste halte stapt er een stel in. Hij een vijftiger en zij een stukje jonger. Zij heeft prachtige knalrode suède laarzen en bijpassende lipstick (het is geen type dat lippenstift zegt). Hij met een mooi jasje, hippe schoenen en gezegend met een ruige baard. Type Eric Corton. Ik snap wel wat ze in hem ziet.
Ze gaan naast me zitten en ik krijg een vriendelijk knikje…..van hem. Door de manier waarop ze kletsen heb ik meteen door dat ze elkaar nog niet door en door kennen. Sterker nog, volgens mij zitten ze nog in de fase van ‘daten’. Grappig.

‘Ik heb je toch verteld van Willemijn, mijn vriendin uit Roelofarendsveen? Nou, ze is helemaal in Luv’. Ik zie zijn gezicht in de weerspiegeling van het raam. Ik denk dat als ze indruk op hem wil maken, ze beter niet teveel Engels kan praten.
‘Ze zijn zelfs al naar een huis aan het kijken! In Alphen aan den Rijn’ vervolgt ze.
‘Alphen?’ Hij trekt een moeilijk gezicht.
‘Ja, dat is voor hun werk het makkelijkst, dat ligt zo’n beetje in het midden. Maar ik ben ook verbaasd hoor, zij is zo gehecht aan haar dorp. Ze zegt ook nooit Roelofarendsveen, maar ‘De Veen’, dat doen ze allemaal daar.’
‘Maar waarom Alphen, ik moet er niet aan denken’ Zegt hij. ‘Altijd wat daar, voor je het weet heb je een kraan op je dak’ Hij lacht om zijn eigen grap.
Ze lacht mee, maar stiekem zie ik dat ze het niet heel grappig vindt. Ik wel. En ze vervolgt:
‘Nou, ik snap het wel hoor, het is een compromis’
Ik zie een schrikreactie in zijn ogen. Dit is geen man van compromissen. Dit is een man die woont waar hij wil wonen, die zijn speakers voluit zet als hij daar zin in heeft en met een vrouw op stapt gaat als het hèm uitkomt. Maar dat weet zij nog niet.
‘Een compromis!?’ Hij krijgt het woord bijna niet uit zijn mond. ‘Ja hoor, en over een jaar is het uit en dan zit ze daar….in Alphen, of all places’
Ze kijkt verontwaardigd. ‘Je kan er anders heel leuk winkelen hoor’

Als we de eindbestemming bereikt hebben staan ze op. Ik krijg een vette knipoog…van hem. Ze lopen een stukje voor me.
‘Ik weet een leuk café waar we kunnen lunchen’ zegt ze.
Hij loopt vooruit ‘nee, kom maar, ik weet iets leukers’. Als ze slim is zegt ze nu: ‘You can go your own way’ (in het Nederlands), maar waarschijnlijk gaat ze verhuizen voor hem. Ik gok dat het over een jaar uit is.


Het origineel van Fleetwood Mac is onnavolgbaar, maar deze is ook leuk…

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: