Is er nog een leeg plekje in je agenda dit weekend? Ben je op zoek naar leuk tijdverdrijf? Laat je dan verrassen door een tip. Iets waar je zelf nog niet opgekomen was, maar een ander wel. Ik houd van tips.

Stop met zoeken: hier 3 dingen waar je blij van wordt:

1. Op zoek naar de schat

Een speurtocht in het bos of gewoon in je woonwijk. Het is maar net waar de schatten global positioning systemverstopt liggen. Download de app (geocaching.nl) en vindt duizenden plekken waar je op zoek kunt, ook bij jou om de hoek. Met je mobiel of gps. Je krijgt aanwijzingen via de app. Mijn mannen vinden dat leuk, de grootste vooral. Je bent buiten, bent actief en….je hebt een doel. Dus wij onlangs op pad.
Onderweg werd druk gespeculeerd over de inhoud van de schat (misschien een PlayStation!). Ik legde nog uit dat het niet de bedoeling was dat je de buit meenam. Na een enerverende zoektocht, bleek de schat een oud Tupperware doosje met een snoepje (ouder dan het doosje zelf) en een paar poppetjes die je krijgt bij elke 10,- boodschappen. Kleine broer dolenthousiast, grote broer: ‘En wat is hier precies leuk aan?’. Het gaat om de jacht hè, die is meestal mooier dan de vangst.

2. Op zoek naar ontspanning

Onlangs nog bij de schoonheidsspecialiste geweest? Ik lange tijd niet, maar soms moet je even een uurtje ontspanning inplannen. Ja, mannen, jullie ook! Ooit was mijn zus een gevierd schoonheidsspecialiste. Ik wacht nog op haar come-back. Tot die tijd ben ik veroordeeld tot een vreemde die aan me zit. Die niet weet dat ik het benauwd krijg van het stoomapparaat, dat ik ga hoesten van geparfumeerde maskers en dat ik lachstuipen krijg van bepaalde massagetechnieken in mijn gezicht. Mijn zus kent me, dat ligt toch een stuk relaxter. Maar desondanks, het is een aanrader, even (schoonheids)tijd voor jezelf.

3. Op zoek naar Suikerman

Ooit van Rodriguez gehoord? Waarschijnlijk niet. Een singer-song writer uit Detroit die in de jaren 70 beroemd was. In Zuid-Afrika. Alleen wist hij dit niet, want hij woonde in Amerika, waar zijn albums genadeloos flopten. En in Zuid-Afrika dachten ze dat hij niet meer leefde. Er was nog geen social media toen hè. Searching for Sugarman is een prachtige documentaire die je gezien moet hebben (zie Netflix), op je vrije zaterdagavond. Mooie muziek, puur en ontroerend. Uiteindelijk krijgt hij erkenning voor zijn talent. Maar – en dat is uitzonderlijk – ook zonder dat was hij een tevreden man.

Fijn weekend!

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: