Muziek is een keuzeDat zijn de woorden van Jelte Tuinstra, alias Jett Rebel. Daar ben ik het mee eens. Verder denken we over veel dingen niet hetzelfde. Onlangs las ik een interview met hem waarin hij reageert op een aantal namen van artiesten en bands:
Radiohead: ‘zal nooit mijn favoriete band worden, te hip voor mij’ (voor mij niet)
Stromae: ‘maakt gewoon hele simpele dance’ (laat mijn jongens dit niet horen)
U2: ‘heb ik echt niks mee’ (laat mij dit niet horen)

Het is duidelijk, ik hoef hem niet als volger te verwachten. Alhoewel er toch ook een aantal artiesten de revue passeren die we allebei waarderen. The Beatles is volgens hem het hoogste. De deken waaronder iedereen zich warm houdt.

Het is grappig hoe iedereen zijn of haar voorkeur voor muziek heeft en niet kan begrijpen dat een ander het niet hoort zoals jij het hoort. Althans dat heb ik vaak. Waarom hoort hij niet wat ik hoor? Hoe vaak heb ik niet gehoord ‘kan die herrie wat zachter’. En dan vraag ik me toch af waarom iemand mijn favoriete muziek ervaart als herrie.

Muziek is een keuze. Alleen onbewust ben je al lang geleden beïnvloed door je omgeving. En de manier waarop je naar muziek luistert is allesbepalend. Mijn motto is luisteren, luisteren, luisteren en dan kiezen. Oordeel niet te snel. Dan zal veel muziek je aangenaam verrassen, let op mijn woorden.

Maar hoe goed is de muziek die onze Rebel zelf maakt eigenlijk? Luister, luister en oordeel zelf…..

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: