MudIk hou van kerst. Alhoewel het muzikaal gezien niet de beste tijd van het jaar is. Als je Sky Radio vermijdt gaat het nog wel, maar hoeveel echt goede kerstnummers zijn er nou eigenlijk? Een betere vraag is: bestaan er wel goede kerstnummers?

Er zijn in ieder geval een hoop foute nummers op de markt. Een daarvan spant wat mij betreft de kroon. Van Mud (vrij vertaald ‘Modder’); It will be lonely this Christmas. De clip, de kleding, de schommelstoel, de zang…..en met als hoogte (of is het diepte)punt de zanger die aan het eind van het nummer met zijn zwoele zware stem fluistert ‘Merry Christmas darling, wherever you are’. Deze heb ik, samen met een van mijn favoriete oud collega’s, grijs gedraaid. Nu appen we elkaar rond kerst zodra hij voorbij komt. En ergens ga je zo’n nummer dan waarderen. Geen kerst zonder Mud.

Wat ik persoonlijk echt een goede track vind is ‘2000 Miles’ van The Pretenders. Dit nummer is goed genoeg om geen kerstnummer te zijn. Aldus KT Tunstall. En ik deel haar mening. Ik weet niet hoe vaak 2000 Miles gecoverd is, maar echt heel vaak, en door de meest uiteenlopende artiesten. Vaak in langzame dramatische ‘ik mis je, ik hou van je, waar ben je’ versies. Maar doe mij maar een pittige. Zo’n ‘2000 mijl is niks, ik kom eraan’ versie.

Ik zeg: ‘Merry Christmas everybody, wherever you are!

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: