??????????????

De winnende foto

Hoe leuk is de lunchpauze op jouw werk? Zit je achter je bureau met je boterham? Eet je je sandwich tijdens urenlange vergaderingen? Prik je je salade eenzaam in de kantine terwijl iedereen doorwerkt? Dat kan anders…….heel anders.

De lunchpauze op mijn werk is een fijn moment van de dag. Niet alleen vanwege mijn altijd zeer uitgebreide lunchpakket, bestaande uit duurzame, biologische, bruine boterhammen met boerenkaas, maar ook vanwege de social talk met mijn collega’s. Met mooi weer lunchen we buiten, in de tuin die bevolkt is door een kudde konijnen. Allemaal familie van elkaar dus af en toe zien de beestjes er iets afwijkend uit. We lachen, we klagen, we analyseren en tussendoor eten we, om daarna weer op volle kracht te presteren. Met mijn collega’s eten is leuker dan met Windows 8.1 (jaja of Linux).

Afgelopen week was de lunchpauze helemáál in mijn straatje. De Pierce Brothers kwamen bij ons langs voor een ‘street gig’. Dit weekend traden ze op tijdens Pinkpop, binnenkort staan ze op Lowlands en nu waren ze op mijn werk. Zij snappen hoe een tournee hoort te verlopen. De tweelingbroers uit Australië, Pat en Jack, kwamen ons opvrolijken in deze drukke academische tijd van het jaar. Zon, een didgeridoo, gitaar, mondharmonica en twee supermuzikale broers. Mumford and Sons meets Xavier Rudd. Mijn boterhammen smaakten zelden zo lekker.

Snel nog een paar foto’s gemaakt met mijn telefoon, je weet nooit hoe beroemd ze ooit worden. Fotograferen is niet mijn sterkste kant en Eemie zat er steeds voor. Toen er naderhand een fotowedstrijd werd georganiseerd besloot ik toch om mee te doen. De mooiste twee inzendingen wonnen een gesigneerde c.d. van de broers. En hoera! Ik was een van de prijswinnaars met mijn spontane foto. De belichting, de invalshoek….alles klopte. Het hielp ook mee dat er naast mij slechts één andere inzending was. Soms moet je geluk hebben.

Tot zover mijn pleidooi voor de ultieme lunchbreak: boterhammen met kaas, zon, eet met je collega’s en vraag of je werkgever de Pierce Brothers uitnodigt (of regel het zelf)!

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: