Brood
Ik bedacht me, dat als ik veel lezers wil bereiken met deze column, dat ik moet beginnen met een pakkende kop. Bijvoorbeeld met een vraag die veel mensen interessant vinden. Of twee. En dan moet ik natuurlijk wel het antwoord paraat hebben. Bij deze:

Met een enkele tweet kun je schathemeltje rijk worden. Er is wel één voorwaarde. Je moet Oprah Winfrey heten. Oprah weet namelijk hoe het werkt. Na 25 jaar haar eigen talkshow te hebben gehad en dagelijks een miljoenenpubliek te hebben vermaakt, doet ze het nu wat rustiger aan. Ik zeg niet dat ze het doet, maar zij kan de hele dag languit op haar bank liggen en toch haar bankrekening zien groeien.

Deze week verstuurde  ze een tweet. Terwijl ze languit op haar bank lag, vermoed ik. Slechts één tweet. En daarna was ze 12 miljoen dollar rijker. Toen ik dat las, was ik heel benieuwd naar de magische woorden die zij de ether in had gestuurd. Daar komt ie:

‘Eat bread. Lose weight. Whaaatttt?’

Deze zin werd gevolgd door een aanmoediging om je bij Weight Watchers aan te sluiten.
Vooral het laatste woord van haar digitale uitspraak bleef bij mij hangen: ‘Whaaatttt??’. Taalkundig is het geen sterke zin. En dan heb ik het nog niet over de inhoud. Daarbij staat Oprah bekend om haar jojo gewichtstoestanden en is dus niet de meest betrouwbare dieetadviseur, lijkt mij. Maar wonderlijk genoeg stegen de ‘Weight Watchers’ aandelen na haar tweet met 2 dollar per stuk. Als je, zoals Oprah, 6 miljoen aandelen bezit, is dat een fijne winst. Sommige dingen blijven wonderlijk. Stiekem denk ik dat ze die tweet niet eens zelf heeft verstuurd. Daar heeft ze vast iemand voor.

Bij mijn vriendinnen zou een andere tweet overigens beter aanslaan, zoals: ‘Eet chocola. Val af.’ of ‘Drink wijn. Val af’. Maar nee, niet bij Oprahs vriendinnen. Mrs Winfrey is zelf ook verbaasd. Je kunt gewoon een boterham eten zonder overgewicht te krijgen! Whaaattt? En ze dacht nog wel dat brood de oorzaak was van haar ellende.

Ik kijk uit naar haar volgende tweet. Die ze verstuurt, liggend op de bank met een boterham in haar hand.

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: