Tijdens mijn schrijfopleiding krijg ik soms bijzondere opdrachten. De laatste opdracht was als volgt:

Spreek af met iemand die je al een tijd niet hebt gezien en waarmee je graag wilt afspreken. Deze afspraak vormt de basis van je blog. Je kan het over een concreet onderwerp hebben (bijv. waterpolo) of over schrijven in het algemeen.

Persoonlijk vind ik deze opdracht nogal hilarisch. Ik denk dat je meer voer krijgt voor een blog als je afspreekt met iemand waar je liever niet mee afspreekt. En waterpolo!?

Ik spreek af met vriendin Cé. Zij is altijd in voor een diepgaand gesprek en een goed glas wijn. Bovendien is ze 25% Oekraïens, dus kunnen we het naast waterpolo ook over politiek hebben.

We spreken af bij een steak restaurant. Ik, die niet bijster dol is op lappen vlees, en zij die ‘stiek’ zegt in plaats van ‘steek’. Maar ik dacht, voor een goede blog moeten we uit onze comfort zone.

Aan ons tafeltje heb ik uitzicht op de rijpkast met enorme stukken rund. Ik zit paraat met notitieblok en pen. We zijn snel uitgepraat over waterpolo en over het referendum raken we het niet eens. Na een geweldige imitatie van haar Oekraïense oma, gaan we over op belangrijkere zaken, zoals de ontwikkeling van mijn schrijfactiviteiten.

Ondertussen krijg ik mijn ‘medium rare lady steak’ geserveerd. Het ziet er meer uit als ‘completely rare’. Even krijg ik een flashback van de maaltijden die Leonardo verorbert in zijn Oscarrol in The Revenant. Twijfelachtig kijk ik naar mijn bord. Waarop Cé haar mes in de lucht steekt en roept ‘echte vrouwen eten vlees!’. Bij mijn eerste hap gaat het al mis….niet weg te krijgen. Dit ligt volledig aan mij, want het is natuurlijk een ultiem, jarenlang gerijpt, supermals stukje vlees. En ik krijg het niet weggekauwd. gênant. Cé daarentegen is een echte vrouw, zij geniet met volle teugen van haar maal. Het is wel duidelijk wie van ons tweeën in de wildernis zou overleven.

Het was geen straf deze afspraak. Bijkletsen met een goede vriendin, onder het genot van lekkere wijn en ‘food for thought’. Doe mij nog zo’n schrijfopdracht.

Een aanrader deze film, als je van rood vlees houdt:

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: