Ik sta op een feestje en luister naar de prater van het gezelschap. Hij vertelt dat hij een coach heeft en workshops volgt met onderwerpen als ‘in je kracht komen’ en ‘worden wie je wilt zijn’. Een belangrijke les die hij heeft geleerd is: ‘Succes ligt buiten je comfortzone’. Daar werkt hij nu aan.

Ik neem een hap van mijn bitterbal en denk hier even over na. Laatst hoorde ik ook iemand zoiets zeggen: ‘Life begins at the end of your comfort zone’. Met andere woorden, als je je comfortabel voelt, is het einde nabij. Is dat zo? Wat is er mis met deze zone, het heet toch niet voor niets zo? Er zijn mensen die zouden willen dat ze een comfortzone hadden. Ik ben van mening dat als de basis goed is, je vanuit je vertrouwde zone enorm succesvol kan zijn. Sterker nog, vaak vind je juist succes als je dicht bij jezelf blijft.

The Beatles wisten dit ook. Zij wilden hun laatst opgenomen album ‘Everest’ noemen. Er moest een foto komen voor de albumhoes. De fotograaf kwam op het lumineuze idee om een fotoshoot op de Mount Everest te doen. Echter Paul, George, John en Ringo zaten lekker comfortabel in hun vertrouwde studio en hadden helemáál geen zin om af te reizen naar de Himalaya. Te ver, te koud. Waarop George zei: ‘Waarom noemen we het album niet ‘Abbey Road’? Dan kunnen we gewoon hier de deur uitlopen en een foto op straat maken!’ Dat vonden ze allemaal een goed plan.

Ze liepen naar buiten – Paul nam niet eens de moeite om zijn schoenen aan te doen – en staken (welopgevoed) over via het zebrapad. Een bekende route voor de vier, waardoor de fotograaf slechts een paar keer hoefde te klikken voor een perfect resultaat. En voilà, het werd de beroemdste albumhoes allertijden.

Je hoeft dus niet naar de Mount Everest voor succes.

Als mijn bitterbal op is, zeg ik tegen de prater: ‘Succes begint juist wanneer je je comfortzone hebt gevonden’. Hij valt stil, daar heeft hij niet van terug. Hij vraagt welke workshop ik volg. ‘Geen een’ zeg ik. ‘Ik draai platen’.

Speciaal voor Zoon, die zo goed is met Lego en ook van mijn platen houdt:

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: