Maandag
De maandagochtend stond in het teken van kaarten bemachtigen voor concert U2. Zoals ik in ‘De onschuld van U2’ al zei, hoopte ik dat ze verstandig waren om dit keer de kleine zalen aan te doen. En jawel….de Ziggo Dome is dan wel geen Paradiso, maar het is in ieder geval geen Arena. Het maakt de kans op kaartjes helaas wel kleiner. Dus maandagochtend zaten ik en een flink aantal met mij startklaar om kaarten te scoren voor mij. Waaronder: Stans ‘het komt goed, heel goed!’; vriendin Cé, die alle apparaten in huis, waarmee je online kunt, had ingezet; en zus Patty, die haar penseel opzij had gelegd tijdens haar schilderklas om kaarten voor mij te regelen. Toppers allemaal….maar het mocht niet baten. Geen kaarten! Snik!

Verder nog een tip gegeven aan Anne-Sophie voor schooltraktatie voor haar zoontje; soep(st)hengels met snoephaaien. Een succesformule!

Dinsdag
Goed nieuws: U2 geeft 2 extra concerten. Volgende week maandag een nieuwe kans! Yes! Zit iedereen weer klaar??

Anne-Sophies soep(st)hengels waren goed gelukt. Alleen bij het uitdelen in de klas bleek ze er 1 te weinig te hebben. Succesformule werkt alleen bij voldoende traktaties.

Woensdag
Kaartjes gekocht voor concert Nick Mulvey. Geen online wachtrij. Gewoon inloggen, aantal tickets aangeven en betalen. Heerlijk, ging het altijd maar zo!

Donderdag
Net voor sluitingstijd Oase gescoord voor kerststukjes op school…..pfff waarom gaat dit elk jaar zo!?

Vrijdag
Naar huis met bloemen en champagne….werken kan heel leuk zijn!

Zaterdag
Vrijwilligerswerk: 500 kerstpakketten ingepakt met Adriana, Patty en Curly Sue (blonde krullen en dol op mannen in roeioutfit die stretchoefeningen doen). Hard werken, maar vooral heel gezellig.

Daarna bedacht ik me dat ik nog een stropdasje moest regelen voor de kleinste man, die graag in stijl bij het schoolkerstdiner wil verschijnen. Na 3 winkels zonder succes kwam ik bij de Hema. Ik vroeg aan de verkoper van de broodafdeling of ze ook stropdasjes verkochten.
‘Nee, die hebben we niet’, zei hij,
‘We hebben wel homopropellors’
Wattt!? vroeg ik, in de hoop dat ik het verkeerd gehoord had.
‘Van die strikjes, weet je wel!’. Ondertussen ging hij verder met brood snijden.
Gelukkig was ik zonder kleine man en gelukkig al helemaal niet met z’n broer. Deze term was dan zeker herhaald op het meest ongepaste moment.
Uiteindelijk toch nog een stropdasje gevonden, net voor sluitingstijd (hoe kan het ook anders).

’s Avonds naar de bios geweest met vriendin Em. Em is een bèta, daar heb ik gelukkig veel ervaring mee. Ze is heel sociaal, heeft humor en speelt mooi tennis (zonder vaart). Zoals ze zelf zegt ‘ik ben een Rolls Royce in z’n 1’. Over tennis hebben we het dan. Als kadootje, voor mijn verjaardag (enige tijd geleden), gingen we naar de film. Toen we aankwamen stond er een lange rij voor de kassa met daarboven aanduidingen van welke films inmiddels uitverkocht waren. Em had geen kaartjes gereserveerd, want ze had eigenlijk verwacht dat ik ging afzeggen. Dit had ik als beledigend kunnen ervaren, maar ze doelde op mijn harde werk van de uren ervoor. Gelukkig was onze film niet heel populair, dus hadden we nog kaartjes. Het was leuk, Em was vooral onder de indruk van het acteer- en achterwerk van Benja Bruijning. Daarna nog even in de kroeg alle vaders van het schoolplein doorgenomen. Topavond!

Zondag
Naar het bos met al m’n mannen. Laarzen aan en door de blubber stampen. En gelachen om het meisje met haar ‘mooie’ Uggs die boos naar haar vriendje keek die de route had gekozen.

Op naar een volgende Manic Monday!

Mijn favoriete ‘week’liedje:

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: