Portemonnee
Vorige week kwam ik tot de schokkende ontdekking dat mijn portemonnee verdwenen was. Mijn eerste reactie was laconiek. Ik ben wel eens vaker iets kwijt. Ik riep eerst zo nonchalant mogelijk: ‘Schat, heb je mijn portemonnee gezien?’. Zijn reactie was een diepe zucht. Daarna mijn tas grondig doorzocht, waarbij ik allerlei dingen tegenkwam die ik al lange tijd uit het oog verloren was, maar niet mijn portemonnee. Vervolgens alle vaste plekjes af; jaszak, kastje in de hal, de koelkast (hier heb ik hem weleens teruggevonden), het bakje met alle andere dingen die geen vaste plek hebben in huis….. Maar nee, geen portemonnee. En toen voelde ik langzaam een onheilspellend gevoel over me heen komen.

Waar ben ik geweest? Met wie? Waar had ik mijn tas neergezet? Gebeld met collega’s, school, restaurant waar ik de avond ervoor gegeten had….niks. Portemonnee weg, inclusief bankpas, rijbewijs, ov chipcard, biebpas, zorgpas, (verlopen) cjp (verlopen) EHBO pas, 20 klantenpassen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus ‘snel’ aangifte gedaan; de agent die mijn aangifte in behandeling nam, vertoonde een sterke gelijkenis met de luiaard uit de film Zootropolis. Daarna al mijn passen geblokkeerd en nieuwe aangevraagd, een dagtaak kan ik je verzekeren. Het enige geluk is dat ik nooit een rode cent op zak heb, dus de (oneerlijke) vinder is er niet rijker van geworden.

Op mijn werk bleken de dag ervoor meerdere portemonnees gestolen te zijn. Toen ik dit hoorde was ik verontwaardigd, maar stiekem ook een beetje opgelucht. Het ligt niet helemaal aan mij. Ik ben slachtoffer van een criminele actie. Een saillant detail is wel dat ik, binnen een half jaar tijd, mijn telefoon, sleutelbos (voor de tweede keer) en portemonnee ben kwijtgeraakt. Over mijn sleutelbos was Man nog het minst te spreken. Hij heeft alle sloten moeten vervangen, omdat ik vermoedde dat ik mijn sleutels in de voordeur had laten zitten.

Aan mijn sleutelbos hangt nu een sleutelhanger die vier keer zo groot is dan de bos zelf èn ik heb een telefoon met opsporingsfunctie. Ik zoek nu nog de ultieme oplossing om mijn portemonnee niet meer uit het oog te kunnen verliezen. Iemand ideeën? Een heuptas gaat het niet worden, zeg ik alvast.

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: