Ik heb een dromenlijstje. Als je hip bent, noem je dit een bucketlist (een emmerlijst, vrij vertaald). Een dromenlijst is leuk en goed, want als je niet droomt komen ze ook niet uit. Bij mij staan er dingen op waarvan ik niet weet of ze ooit werkelijkheid kunnen worden, dat is het spannende van dromen. Maar vandaag kan er een van mijn lijstje af.

Eddie Vedder komt naar Amsterdam…en ik ook.

Stipt om 10.00 uur log ik in op de ticketsite. Geen wachtrij, geen slechte woordgrappen van de ‘woordgrap executive’ van Ticketmaster. Nee, gewoon kaartjes aanvinken en hop in the pocket. Ik ren blij naar collega Frits om het nieuws te delen. ‘Ik ga naar Eddie Vedder!’ roep ik. Frits kijkt me vragend aan, ‘Wie?’. Zo’n reactie is echt een spoiler. ‘De zanger van Pearl Jam’ zeg ik ongelovig, in de verwachting dat het kwartje valt. Maar nee. Frits heeft onlangs kaarten gescoord voor Céline Dion en Lady Gaga en heeft geen flauw idee wie Eddie Vedder is. Frits en ik kunnen het goed vinden, maar we zullen elkaar niet snel tegenkomen tijdens concerten.

De kaarten voor Eddie waren overigens niet goedkoop. Je moet er wat voor over hebben om je dromenlijst af te werken. Maar mooie ervaringen gaan langer mee dan nieuwe schoenen. En dit wordt een hele mooie ervaring. Guaranteed!

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: