20.10 uur

20.10 uur

Onlangs ben ik naar jouw (try out) voorstelling geweest met vriendin Cé. Wij doen nogal eens aan ‘cultuur’. Vinden we leuk. Deze uitjes vallen meestal in de categorie Fun, Friendship, no Finance (in the end). Want wel zo handig en leuk als we ervoor ook nog even een hapje eten en drankje(s) doen. En daarna misschien ook nog een drankje.

Altijd leuk, altijd gezellig….maar er is iets waardoor het lastig voor ons blijkt om op tijd aanwezig te zijn. Ken je dat? Er zijn diverse oorzaken. We nemen dan net de verkeerde uitgang van de parkeergarage. Of we kunnen het gebouw niet vinden, richtingsgevoel is niet ons sterkste punt, en dan vervolgens de ingang niet.. Of we gaan ‘nog even’ een hapje eten en uitgerekend dit restaurant is overvol en heeft bediening die stelselmatig onze tafel negeert. Vervolgens nog nakauwend rennend naar het theater (het was toch hier!?). Sorry dames, de voorstelling is al begonnen jullie kunnen niet meer naar binnen. NEEEEEE….het lag niet aan ons (okay, een beetje misschien). En dan kom je na aandringen op een ‘restricted view’ plaats terecht, waarbij je slechts zicht hebt op de helft van het podium. We zijn hierdoor wel vaak backstage geweest, omdat we niet meer via de normale ingang mochten. Het heeft zijn voordelen.

Maar dit zou ons niet weer gebeuren. Het voornemen was om dit keer echt ruim op tijd te zijn bij jouw voorstelling. Eerst lekker een hapje eten. In bananenblad gestoomde makreel…..heerlijk. Veel kletsen, wijntje, nog meer kletsen. Cé informeert een aantal keren naar de tijd. Gaat goed, we liggen op schema, geen stress. De bediening is geweldig, ze weten allemaal dat we naar het theater moeten (meteen aangekondigd bij binnenkomst), dus iedereen werkt mee aan ons voornemen. Hebben we nog tijd voor thee? Ik check m’n horloge, 20.10 uur, de voorstelling begint om 20.30 uur en het is 5 minuten lopen. We weten waar het is en waar de ingang is, goed voorbereid dit keer. Nee, laten we dat niet doen, geen thee. Zó verstandig. We gaan! We bestellen nog wel gauw een portie spekkoek-to-go.

Onderweg check ik nog een keer de tijd 20.10 uur, prima. Bij aankomst (de spekkoek op) zoek ik in m’n tas naar de e-tickets. Geprint op A4, en zelfs op dat formaat blijft het lastig vinden in mijn overvolle tas. De hoogblonde vrouw achter de kassa wuift met haar arm; loop meteen maar door roept ze. Printjes voor niks gemaakt. Even verderop een medewerker die ons de weg blokkeert en ons naar boven maant. We moeten echt nog even naar het toilet, we gaan zo naar boven. Nou snel dan bromt hij. Ik mopper nog ‘wat een haast zeg, we zijn ruim op tijd, het is 20.10 uur… dat had op zich een signaal kunnen zijn.

Na het toiletbezoek (op ons gemak) stond de fanatieke medewerker ons op te wachten. Wilt u nu astublieft naar boven gaan…NU! Half kijkend naar mijn horloge zeg ik nog ‘maar ze begint toch pas om 20.30 uur? Ja 20.30 uur ja en het is nu 20.40 uur dames!

Dat vind ik dan toch genânt. Gelukkig was je nog niet begonnen, misschien loop jij tegen dezelfde problemen aan als wij. Er was alleen nog plek op rij 1 en 2…dat is altijd een risico bij cabaret.

We kende je nog niet, maar we waren verrast. We werden werkelijk weggeblazen door jouw liedjes. We lagen niet dubbel van het lachen, sorry, je nicht wel trouwens, die zat recht achter ons. Maar we waren bijzonder onder de indruk van je liedjes. De teksten, jouw energie, je stem…..echt prachtig. Volgende keer zijn we echt op tijd.


Helaas nog geen nummer uit je nieuwe show ‘Zonder Voorbehoud’ die in december 2014 in première gaat!

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je mijn columns in je mailbox ontvangen?

Voer dan hier je emailadres in:

Eerdere columns
Lees en luister
Muziek, (sterke) verhalen, toevallige gebeurtenissen, kunst, boeken, en nog meer muziek...
Columns in je mail

Bericht ontvangen als er een nieuwe column verschijnt? Vul hier je emailadres in: